United en City stellen teleur in Manchester Derby

Manchester United en stadsgenoot Manchester City kwamen zaterdag in de Premier League in een teleurstellende derby niet tot scoren. De ploeg van manager Ole Gunnar Solskjaer speelde zonder Donny van de Beek met 0-0 gelijk op Old Trafford.

Manchester City was in de eerste helft een aantal keren gevaarlijk op bezoek bij Manchester United. Raheem Sterling zag een schot geblokt worden door de verdediging en Riyad Mahrez stuitte op doelman David de Gea. Aan de andere kant kopte Harry Maguire namens de thuisploeg net over. Kort na rust leek United een strafschop te krijgen na een overtreding van Kyle Walker op Marcus Rashford. De VAR zag echter dat Rashford buitenspel stond, waardoor de bal niet op de stip ging.

In het vervolg van de wedstrijd stichtten beide ploegen nauwelijks gevaar meer. Van de Beek bleef negentig minuten op de bank bij de thuisploeg. Door de remise blijft United zevende op de ranglijst. United heeftéén punt meer dan City, dat achtste staay.

Eerder op de dag leidde El Ghazi Aston Villa naar een 0-1-zege op Wolverhampton Wandererers. De Nederlander, die een kwartier voor tijd was ingevallen, benutte in blessuretijd een penalty en maakte zijn eerste competitietreffer van het seizoen. Op St. James' Park was Newcastle United met 2-1 te sterk voor West Bromwich Albion dankzij treffers van Miguel Almirón en Dwight Gayle. Newcastle is in de middenmoot terug te vinden en West Brom staat voorlaatste.