Bijzonder podium op super-G met nieuwe World Cup-winnaar

In het Franse Val d'Isère is door de heren alpineskiërs de eerste super-G van het nieuwe seizoen afgewerkt. In de Franse sneeuw, waar de omstandigheden bepaald niet makkelijk waren, leverde dat een bijzonder podium op.

Mauro Caviezel ging als vijfde naar beneden en de Zwitser zag gelijk hoe de Noor Adrian Smiseth Sejersted hem tot op 0,10 seconden naderde. Daarna was het echter vrij stil: Christian Walder kwam nog wel tot op 0,54 seconden van Caviezel, maar verder beet de ene na de andere topper zijn tanden stuk op de tijd.

De Noor Kjetil Jansrud (+0,82) haalde het niet, de Fransman Alexis Pinturault (+0,86) deed het uitstekend, maar was niet snel genoeg. Ook de in topvorm verkerende Zwitser Marco Odermatt (+1,01) en zijn landgenoot Beat Feuz (+0,91) kwamen niet echt in de buurt, net als de Noorse World Cup-winnaar van vorig seizoen, Aleksander Aamodt Kilde (+1,00).

Heel even zorgde de Amerikaan Travis Ganong (+0,76) voor wat spanning, maar verder was het gestreden. Na zes tweede en vier derde plaatsen was er voor Caviezel dan eindelijk een eerste World Cup-zege, terwijl Sejersted én Walder hun eerste podiumplek pakten - beiden hadden een vierde plek als beste resultaat in hun loopbaan staan.