Weer ophef over GroenLinkse moslima Bouchallikht

Kauthar Bouchallikht, de -voorlopig nog- nummer negen op de kieslijst van GroenLinks voor de komende landelijke verkiezingen, is wéér in opspraak gekomen vanwege twijfelachtig gedrag uit het verleden.

Bouchallikht heeft in een niet zo'n ver verleden aangegeven dat zij best op de moslimpartij NIDA zou willen stemmen, mits zij Rotterdammer was. Deze moslimpartij is vooral bekend door hun conservatisme en anti-semitisme.

De Rotterdamse afdeling van GroenLinks was toentertijd erg gekant tegen voortzetting van de samenwerking met deze partij, nadat NIDA weigerde afstand te nemen van hun anti-Israël standpunten.

Een NIDA-partijactivist noemde Jesse Klaver daarom in 2018 op Facebook "Een schurk. Of laf." Bouchallikht beloonde die opmerking overigens met een duimpje omhoog. Iets wat nu ongetwijfeld met gefronste wenkbrauwen wordt bekeken door de GroenLinks-top.

Eerder kwam Bouchallikht al in opspraak omdat zij in verband gebracht werd de activistische en oerconservatieve moslimorganisaties Moslimbroederschap en Milli Görüs. Ook werd zij in verlegenheid gebracht toen bleek dat zij aanwezig was geweest bij een pro-Palestinademonstratie waar anti-semitistische spandoeken werden getoond.