Feyenoord uitgeschakeld in Europa League na nederlaag tegen Wolfsberger AC

Feyenoord is er op bezoek bij Wolfsberger AC niet in geslaagd zich te plaatsen voor de volgende ronde van de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat verloor in Oostenrijk met 1-0.

Feyenoord had een overwinning nodig om te overwinteren in de Europa League tegen de nummer zeven van Oostenrijk, maar tegen Wolfsberger AC hadden de Rotterdammers het moeilijk op een slecht veld. Toch kreeg Jens Toornstra een goede kans om Feyenoord op voorsprong te schieten halverwege de eerste helft, maar de middenvelder stuitte op de Oostenrijkse keeper.

Wolfsberger AC was beter en kwam na een half uur verdiend op voorsprong. Orkun Kökcü liet zich bij een boogbal over de defensie aftroeven door Matthäus Taferner, waarna Dejan Joveljic vlak voor de lijn de 1-0 binnen tikte.

Feyenoord moest nu twee keer scoren om door te gaan en de ploeg van Advocaat probeerde het wel, maar het werd nooit gevaarlijk in de tweede helft, waardoor Feyenoord nu klaar is in Europa. Wolfsberger AC gaat samen met Dinamo Zagreb door naar de volgende ronde in de Europa League.