Groningse studenten reageren: 'geen feesten, maar wel degelijk Bijbellessen'

Woensdag verscheen in de media dat, naast de studenten-met-een-bord-voor-hun-kop van Vindicat, nóg een Groningse studentenclub de coronaregels nogal breed interpreteerde, vooral voor hun eigen genot.

De buurt merkte namelijk op dat er wel heel regelmatig bezoekers het lokale studentenhuis van vereniging Navigators bezochten en de algehele staat waarin zij het huis verlieten, liet weinig aan de verbeelding over.

Donderdag kreeg FOK! een e-mail van het bestuur van de desbetreffende vereniging met daarin een nuancering over het desbetreffende artikel. Blijkbaar worden er bij de Christelijke studentenvereniging dan tóch Bijbelstudies gehouden en kunnen de dronken vertrekkende studenten blijkbaar niet tegen de geschonken 'miswijn'.

Lees ook: Groningse studenten gebruiken geloof als smoes om te feesten

Nou zijn wij bij FOK! de gekste niet en waarderen wij het enorm dat de studenten een wederhoor laten horen, dat wij dan ook graag plaatsen. Hieronder staat hun bericht:

Rixt Oving, Assessor Externus van Navigators, legt uit dat de vereniging contact heeft gehad met de Veiligheidsregio over hun Bijbelkringen en dat is gevraagd of deze vallen onder het recht op samenkomen voor religieuze redenen. "De veiligheidsregio gaf aan dat deze door kunnen gaan mits leden zich aan de maatregelen houden maar dat je je af moet vragen of het verstandig is. We hebben alle leden opgedragen zich te houden aan de maatregelen en op te splitsen als het niet lukt om 1,5 meter afstand te houden met 5-8 personen. Het gaat om onze Bijbelkringen en die zijn voor ons zo belangrijk dat we die wel onder die strikte voorwaarden door willen laten gaan. Volgens de leden die in dat huis wonen, hanteren ze deze regels."

Einde wederhoor.

In september werden vijftig studenten van de Navigators nog positief getest op het bij zich dragen van coronavirus-mRNA-deeltjes nadat enkele studenten plotsklaps ziek werden.