Barcelona veel te sterk voor PSV-vrouwen in Champions League

De vrouwen van PSV hebben in hun Champions League-debuut een nederlaag geleden, hoewel dat niet al te verrassend was. In de thuiswedstrijd van de eerste knockoutronde was FC Barcelona op De Herdgang in Eindhoven met 1-4 te sterk.

Al na vier minuten ging het fout: keeper Sari van Veenendaal greep mis en Jennifer Hermoso kopte de 0-1 binnen. Kort voor rust was aanvoerder Mandy van den Berg de ongelukkige: ze werkte de bal zelf achter Van Veenendaal en verdubbelde zo de Catalaanse voorsprong.

PSV stond er in de tweede helft beter op, maar Asisat Oshoala vergrootte na een uur de voorsprong voor Barcelona. Tien minuten voor tijd gooide Lieke Martens de boel in het slot: de Nederlands international knalde een volley snoeihard achter Van Veenendaal.

Joëlle Smits deed nog wel iets terug door kort voor tijd voor de 1-4 te tekenen, waardoor de schier onmogelijke opgave in Barcelona volgende week een tikkeltje minder onmogelijk werd.