Ajax strandt in Champions League

Ajax heeft zich niet weten te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League. De ploeg van trainer Erik ten Hag ging in het thuisduel met 1-0 onderuit tegen Atalanta en moet na de winterstop verder in de Europa League.

Ajax moest van Atalanta winnen om te mogen overwinteren in de Champions League. De Amsterdammers, zonder Daley Blind, David Neres en Lassina Traoré, wist te weinig kansen te creëren. Davy Klaassen kreeg in de 75e minuut de beste kans, maar hij schoot recht op de doelman van Atalanta.

In de tachtigste minuut moest Ajax met tien man verder nadat Ryan Gravenberch zijn tweede gele kaart kreeg. Zes minuten later kwam Atalanta via invaller Luís Muriel op voorsprong en was het Champions League avontuur voor de Amsterdammers voorbij. Voor Ajax rest nu de Europa League na de winterstop.