Extreem hoge systeemeisen voor Medal of Honor: Above and Beyond

De nieuwe Medal of Honor-game, een VR-titel, heeft behoorlijke beefy hardware nodig om fatsoenlijk te draaien. Medal of Honor: Above and Beyond, dat onlangs verscheen voor Oculus en Steam VR, heeft voor een goede performance onder andere een RTX 2080 nodig.

Mike Doran, executive producer bij Oculus Studios, benadrukt in een Reddit-post dat je de game wel kunt spelen met andere hardware maar dat een videokaart met dergelijke specificaties wel wordt aangeraden om het spel vloeiend te draaien. Daarnaast legt Doran uit dat de game wel meer afhankelijk is van de processor (CPU) dan van de videokaart (GPU); op dat gebied wordt een i7 9700K geadviseerd. Ook wordt een SSD met klem aangeraden voor de installatie.

Medal of Honor: Above and Beyond neemt de speler mee terug naar de Tweede Wereldoorlog, in de schoenen van een OSS-agent voor de Franse résistance. De game ziet er voor VR-begrippen erg goed uit. Aanvankelijk was het niet bedoeld als VR-titel, maar in een meeting tussen ontwikkelaar Respawn en Facebook werd het over een andere boeg gegooid. Facebook is het moederbedrijf van Oculus VR.