Chelsea verovert koppositie tegen Leeds, maar verliest Ziyech

Chelsea won zaterdag vanavond met 3-1 van Leeds United, maar verloor spelmaker Hakim Ziyech. De Marokkaans international viel na een half uur geblesseerd uit. In de tweede helft was hij op de tribune te zien met een icepack op zijn hamstring.

Voormalig Chelsea-speler Patrick Bamford opende na vier minuten de score voor Leeds. De man-in-vorm bij Chelsea, Olivier Giroud die midweeks vier keer scoorde in de Champions League, trok binnen het half uur de stand gelijk (1-1). De club, die na lange tijd weer tweeduizend fans mocht ontvangen, zag hoe Ziyech uitviel met een hamstringblessure en Christian Pulisic hem verving.

Na een ruim uur bracht Kurt Zouma de thuisploeg op 2-1. Invaller Pulisic bepaalde in blessuretijd de eindstand op 3-1. Door de zege is Chelsea koploper in de Premier League met 22 punten na elf wedstrijden. Tottenham Hotspur en Liverpool kunnen The Blues nog inhalen. Leeds United staat knap twaalfde.