FC Barcelona onderuit bij Cadiz

FC Barcelona blijft beschamende nederlagen opstapelen in La Liga. De in de Champions League zo sterk preseterende formatie van Ronald Koeman verloor zaterdagavond van Cadiz. In de havenstad in Zuidwest-Spanje werd het 2-1. De achterstand op Atletico Madrid, dat met 2-0 won van Real Valladolid, staat nu al twaalf punten voor op de morsende ploeg van Ronald Koeman. Barça staat zevende in Primera Division, een positie die de grootmacht eigenlijk nooit bezet.

Nadat de Catalanen al snel achter de feiten aanliepen door een doelpunt van Alavaro Gimenez. Na een klein uur viel de gelijkmaker. Een voorzet van Jordi Alba werd in de 58e minuut door Pedro Alcala in het eigen doel gewerkt. Een welkome opsteker voor de traag spelende ploeg van Koeman.

Vijf minuten later stond de thuisploeg al weer voor. Frenkie de Jong kon op de doellijn niets meer betekenen nadat goalie Marc-André Terstegen blunderde. Alvaro Negredo kapte De Jong uit en zorgde voor de hernieuwde voorsprong van de thuisploeg. Het bleek het laatste doelpunt.