Slot reageert op ontslag bij AZ: "Het is een harde klap"

"Het is een harde klap.” Dat is de eerste reactie van trainer Arne Slot op zijn plotselinge ontslag bij AZ.  "Ik heb vanochtend kennis genomen van het feit dat AZ mijn aflopende contract per direct wil ontbinden. Dat een seizoen, waarin we zowel nationaal als ook internationaal nog op alle fronten actief zijn, hiermee voor mij eindigt is een harde klap.”

Slot doet zijn zegje tegen De Telegraaf. Hij wil wel mensen bedanken. "Ik kijk terug op een geweldige periode bij AZ en ben de medewerkers, staf en spelers meer dan dankbaar voor de mooie en intense periode die we samen beleefd hebben.”

Over de interesse vanuit Rotterdam wil Slot nog niet zo veel zeggen. "Aangaande mijn toekomst kan ik enkel aangeven dat AZ op de hoogte was van het feit dat ik mijn aflopende contract niet zou gaan verlengen en dat er concrete interesse van meerdere clubs is. Inhoudelijk wil ik op dit moment niet ingaan op de beslissing van AZ en de concrete interesse van Feyenoord.”

Het ontslag van Slot houdt verband met de gesprekken die hij in het geheim al voeren met Feyenoord. Nadat Feyenoord liet weten dat Dick Advocaat het genoeg vond, ontstond er een stortvloed aan geruchten en berichten dat technisch directeur Frank Arnesen zijn pijlen op de - toen nog - AZ-coach richtte. Die bleken te kloppen.

Ook vanuit Alkmaar is er gereageerd op het ontslag. "We hebben naar aanleiding van de eerdere berichtgeving gesproken met Arne”, zegt technisch directeur Max Huiberts. "Als club hebben we ervoor gekozen om direct afscheid van elkaar te nemen. Bij AZ willen we een hoofdtrainer voor de groep hebben staan die volledig is gefocust op AZ. We willen Arne bedanken voor de afgelopen 3,5 jaar, de successen die we met elkaar hebben behaald en wensen hem succes in zijn verdere loopbaan.”

Assistent-trainer Pascal Jansen maakt het seizoen af als hoofdtrainer bij AZ. Hij zit zondagmiddag al op de bank als de club uit Alkmaar in eigen huis tegen FC Groningen spelen. Hij krijgt assistentie van Robert Franssen, die vanuit de jeugd doorschuift naar de A-selectie. Sinds de zomer van 2018 is de 47-jarige Jansen in dienst als assistent-trainer in Alkmaar.