Siem de Jong voor anderhalf jaar naar Heerenveen

Siem de Jong keert terug in de Eredivisie. Hij vervolgt zijn loopbaan bij sc Heerenveen. De middenvelder komt transfervrij over van FC Cincinnati en keert na amper een jaar weer terug. Hij tekent een contract voor anderhalf jaar tot medio 2022 in het Abe Lenstra Stadion.

De Jong sluit na de winterstop aan bij de selectie van sc Heerenveen. "Je kijkt altijd om je heen naar versterkingen voor je selectie. Siem is een absolute buitenkans. Met zijn voetballend vermogen en persoonlijkheid is Siem een zeer welkome versterking. Hij beschikt over een geweldige staat van dienst en brengt een karrenvracht aan ervaring met zich mee. Wij zijn trots dat hij voor ons heeft gekozen", zegt technisch manager Gerry Hamstra op de website van sc Heerenveen.

In februari verruilde De Jong Ajax nog voor een avontuur in de Major League Soccer (MLS). Na zestien officiële wedstrijden voor Cincinnati, zonder treffers en assists, werd hij onlangs bedankt voor bewezen diensten.  De geboren Zwitser speelde het grootste deel van zijn carrière voor Ajax. Met die club werd hij onder meer viermaal op rij landskampioen (van 2010/2011 tot en met 2013/2014). In de zomer van 2014 ging De Jong zijn eerste buitenlandse avontuur aan: Newcastle United. Na twee seizoenen Engeland keerde hij terug naar Nederland: eerst als huurling bij PSV (2016/2017), daarna weer als speler van Ajax (2017/2018).