Den Haag: Gewonden bij steekincident in supermarkt Grote Marktstraat

Bij een steekpartij in een vestiging van de Albert Heijn in de Grote Marktstraat in Den Haag zijn rond het middaguur twee personen gewond geraakt. Zo meldt Regio15, waar tevens meer beelden te zien zijn rondom dit incident.

De Grote Marktstraat is afgesloten. Agenten in kogelwerende vesten, brandweerlieden en ambulancepersoneel zijn aanwezig. De traumahelikopter met het Mobiel Medisch Team is geland op het Malieveld.

Brandweerlieden zijn met een brandslang naar binnen in de Albert Heijn. Er kwam veel rook vanuit de zaak naar buiten. Volgens getuigen zou de dader iets brandends naar binnen hebben gegooid. Dit zou om een molotovcocktail gaan. De brandweer heeft de brand geblust..

De dader is een lange, getinte man, ca. 30 jaar. Hij droeg een zwart jack, een trainingspak en grijze schoenen. Hij is na de steekpartij in onbekende richting gevlucht.

Er zijn twee slachtoffers van de steekpartij naar het ziekenhuis vervoerd. Ook enkele agenten die de winkel waren binnengerend en daarbij rook hadden ingeademd, zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een politiehelikopter cirkelt boven het centrum van de stad. De politie is in de omringende straten met veel personeel en honden met succes op zoek naar de verdachte gegaan, deze is rond 14.30 uur aangehouden.