Voetballegende Diego Maradona (60) overleden

Verschillende Argentijnse media melden dat Diego Maradona, een van de beste voetballers ooit, is overleden aan een hartstilstand. Maradona is 60 jaar geworden. De Argentijn werd begin deze maand door een hersenbloeding getroffen, en werd toen opgenomen in een ziekenhuis in La Plata.

Clarín, de grootste krant van Argentinië, meldt dat Pluisje, zoals zijn bijnaam was, in zijn huis in de Argentijnse stad Tigre was toen hij werd getroffen door een hartstilstand. Hij was daar aan het herstellen van een operatie aan een bloedprop in zijn hersenen.

Maradona speelde 91 interlands waarin hij goed was voor 34 doelpunten. In 1986 loodste hij het Argentijnse elftal naar de wereldtitel. Legendarisch was de goal in de kwartfinale tegen Engeland. Maradona opende de score met 'De hand van God' na een rush door de Engelse defensie,

Begin jaren 80 speelde hij voor Barcelona. Hij verwierf echter pas een cultstatus in de acht jaren daarna toen hij voor het Italiaanse Napoli speelde. Met die club werd hij tweemaal Italiaans kampioen en werd in 1989 de UEFA cup veroverd.

Update 17:43 uur
De advocaat van de voetballegende heeft het nieuws over het overlijden van Maradona tegenover persbureau Reuters inmiddels bevestigd.