NFL: Chiefs winnen mooie strijd met Raiders, Steelers naar 10-0

In de NFL hebben de Kansas City Chiefs een mooie zege bij kunnen schrijven, alweer de negende in tien wedstrijden voor de regerend kampioenen. Op bezoek in Las Vegas werden de Raiders met 31-35 geklopt in een duel tussen de topploegen in de AFC West.

Josh Jacobs bracht de thuisploeg met een touchdown snel op voorsprong, Chiefs-quarterback Patrick Mahomes bediende Tyreek Hill voor een 3-yard touchdown, maar een 17-yard pass van Raiders-quarterback Derek Carr op Nelson Agholor zorgde in de slotseconden van het eerste kwart voor 14-7.

In het tweede kwart was het Clyde Edwards-Helaire die met een korte rush voor een gelijke stand zorgde, gevolgd door Daniel Carlson's 35-yard field goal - de enige van de wedstrijd: 17-14. Edwards-Helaire rende vanaf 14-yards een volgende touchdown binnen in het derde kwart en zorgde zo voor 17-21.

Vroeg in het vierde kwart kwamen de Raiders weer langszij: Carr en Darren Waller combineerden voor 24-21. Het ging weer op en neer, want Le'Veon Bell scoorde vanaf 6 yards voor de Chiefs (24-28), gevolgd door een korte touchdown van Jason Witten voor de Raiders (31-28).

In de laatste halve minuut knalde Mahomes de bal strak de endzone in, waar Travis Kelce wachtte voor een 22-yard touchdown en 31-35. De Raiders zetten nog één keer een aanval op, maar safety Daniel Sorensen plukte de bal uit de lucht en bezorgde de Chiefs daarmee definitief de winst.

De Pittsburgh Steelers maken het hele seizoen al indruk en dat was nu niet anders: de Jacksonville Jaguars liepen tegen hun negende nederlaag in tien duels aan. Touchdowns van Chase Claypool, Benny Snell en Eric Ebron hielpen de Steelers naar 3-27 en alweer een 10-0 record.

De New Orleans Saints moesten het tegen de Atlanta Falcons doen zonder Drew Brees, hun legendarische quarterback kampt met een klaplong en een gebroken rib. Taysom Hill verving hem en dat ging prima: na een 10-9 ruststand rende hij zelf de twee beslissende touchdowns de endzone in voor de 24-9 zege.

Met nog een paar weken te gaan wordt het volgen van het playoffverhaal ook weer interessant, dat is nauwelijks beter te doen dan hier.