Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 47

Zo, we mogen weer naar de film! Na twee weken gesloten te zijn mogen de bioscopen en filmtheaters weer bezoekers ontvangen en dus gaan er deze week weer nieuwe titels in première.

Natuurlijk kun je nog steeds naar de films die al draaiden, zoals de extended edition van The Shining, Tenet of Honest Thief, en zijn er ook losse voorstellingen van niet-actuele films die ook de moeite waard zijn, dus check vooral de agenda van je lokale filmtheater!

Freaky

Classic body swap. Killer twist. In deze nieuwe spannende thriller van producent Jason Blum (Halloween, The Invisible Man) wisselt high school girl Millie Kessler (Kathryn Newton, Blockers, HBO's Big Little Lies) van lichaam met de meedogenloze seriemoordenaar The Butcher (Vince Vaughn, True Detective, Wedding Crashers).

Mank

Het Hollywood van de jaren dertig wordt opnieuw geëvalueerd door de ogen van de vernietigende sociale criticus en alcoholische scenarioschrijver Herman J. Mankiewicz, terwijl hij zich haast om het scenario van Citizen Kane voor Orson Welles af te maken.

The Assistant

Sinds enkele weken heeft Jane (Julia Garner) haar droombaan, als assistente van een succesvolle magnaat in de entertainmentwereld van New York. Als jongste employee maakt ze lange dagen die voornamelijk gevuld zijn met routineklusjes: scripts kopiëren, afspraken beheren, lunch bestellen, de kopjes opruimen. De grote baas krijgen we niet te zien, maar zijn autoriteit en explosieve willekeur zijn constant voelbaar. Solidariteit onder haar collega's is onderhevig aan opportunisme. Langzaamaan, gedurende een typische kantoordag dag, krijgen Jane en de kijker zicht op de omvang van het misbruik, seksisme en de heersende zwijgcultuur. Subtiel wordt duidelijk dat een zekere verdorvenheid in de vezels van het bedrijf is doorgedrongen. Jane houdt vast aan haar idealen en gaat de confrontatie aan.

Vanguard

Tang Huanting (Jackie Chan) is de oprichter van Vanguard; de beste en meest gerespecteerde beveiligingsagency, met klanten over de hele wereld. Als de Chinese zakenman Qin Guoli in Londen wordt ontvoerd door militanten uit het Midden-Oosten komen de Vanguard-leden direct in actie. Tijdens een spectaculaire wereldwijde achtervolging komen ze er echter achter dat er meer speelt dan alleen de ontvoering. Omar, de gevreesde leider van de militanten, heeft namelijk beschikking tot massavernietingswapens en is erop uit een vloot Amerikaanse marineschepen te vernietigen…

Hillbilly Elegy

De familie van rechtenstudent J.D. Wade komt uit Ohio. Ze worstelen, zoals meer mensen uit deze regio, met armoede, verslaving en een donker toekomstperspectief. J.D. is vastbesloten om zich op te werken binnen zijn gemeenschap en neemt afstand van deze hillbillycultuur en zijn familie. Hillbilly Elegy is gebaseerd op de gelijknamige memoires van J.D. Vance waarin een unieke inkijk wordt gegeven in de Amerikaanse arbeidersklasse. De regie is in handen van Ron Howard (A Beautiful Mind, Rush), de hoofdrollen worden vertolkt door Amy Adams (Arrival, American Hustle), Glenn Close (Fatal Attraction) en Gabriel Basso (Super 8).

The Death of Antonio Sánchez Lomas

In het Zuid-Spaanse dorpje Frigiliana blijken wonden uit de tijd van het regime van Franco tot nu toe niet geheeld. De brute moord op een dorpeling in 1952 verdeelt deze gemeenschap nog altijd tot op het bot.

The Secrets We Keep

Vijftien jaar na de Tweede Wereldoorlog vermoedt huisvrouw Maja (Noomi Rapace) dat haar één van haar nieuwe buren (Joel Kinnaman) een voormalige Duitse SS commandant is. Hij leidde destijds een groep soldaten tijdens een voor Maja traumatische nacht, waarbij zij en haar zusje verkracht en voor dood achtergelaten werden. Enkel Maja overleefde. Nu is ze uit op vergelding; ze weet hem te ontvoeren, houdt de man vast in de kelder en mishandelt hem om de waarheid boven tafel te krijgen. Heeft zij het bij het juiste eind of zijn haar herinneringen door het trauma vertekend en begaat ze een vreselijke vergissing?

The Singing Club

De feelgood-film van het jaar! The Singing Club is een komisch drama van regisseur Peter Cattaneo (The Full Monty) over vriendschap, familie en de kracht van muziek.

Total Recall

In Paul Verhoevens sciencefictionspektakel krijgt bouwvakker Doug Quaid (Arnold Schwarzenegger) nieuwe herinneringen in zijn brein geïmplanteerd. Nu te zien in de nieuwe Ultra High Definition 4K-restauratie, ter gelegenheid van de dertigste verjaardag van de film.

De Vogelwachter

De vogelwachter woont al bijna een halve eeuw moederziel alleen en zielsgelukkig op een afgelegen eiland. Op een dag krijgt hij bericht dat zijn post wordt opgeheven. Aan zijn gelukkige bestaan in en met de natuur komt abrupt een einde. De afgedankte vogelwachter weigert echter te gaan en trekt op geheel eigen wijze ten strijde.