Auto in beslag genomen bij hardleerse wegpiraat

De verkeerspolitie zag afgelopen zaterdag een bestuurder van een personenauto met 169 km/u over de A28 tussen Zwolle en Hattem rijden waar 100 was toegestaan.

Nadat staandehouding van de bestuurder is een speekseltest afgenomen, deze gaf de indicatie gebruik drugs aan. Hierop werd het rijbewijs ingevorderd wegens de snelheidsovertreding en een bloedproef afgenomen (uitslag nog niet bekend).

Gisteren zagen de verkeersagenten dezelfde auto met dezelfde bestuurder over de N35 tussen Zwolle en Heino rijden. De snelheid na correctie bleek 150 i.p.v. 100 maximaal toegestaan. Bestuurder negeert vervolgens een rood licht. Bij staandehouding bleek het rijbewijs (uiteraard) nog ingevorderd. Daarnaast bleek de bestuurder in bezit van harddrugs en had hij een wapen voorhanden bij de middenconsole van zijn auto.

Hierop is de verdachte aangehouden en meegenomen voor een bloedproef. De personenwagen, het wapen en de drugs zijn in beslag genomen. De bloedproef is uitgevoerd op het bureau en er zijn meerdere processen-verbaal opgemaakt. Na het bekend worden van de uitslagen van de bloedproef kan wellicht nog een proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed van drugs. Daar zal dan tevens een melding over worden gemaakt bij het CBR..