Wolff over Hamilton: "Iets steviger tussen de allergrootsten van F1 genesteld"

Lewis Hamilton kwam vandaag met het behalen van zijn zevende wereldtitel Formule 1 op gelijke hoogte met recordhouder Michael Schumacher. Mercedes-teambaas Toto Wolff roemt de mentaliteit van zijn recordcoureur.

"Waar we deze prestaties van Lewis moeten plaatsen? Nou ja, hij staat op gelijke hoogte met Michael qua wereldtitels en is de absolute recordhouder als je praat over pole-positions en overwinningen. Vandaag, hoe zal ik dat zeggen, heeft hij zich nog maar iets steviger tussen de allergrootsten van onze sport genesteld", aldus Wolff tegenover Motorsport.com.

Hamilton gaf zijn wereldtitel extra glans met een overwinning op de natte baan van Instanbul. Aan het einde van de race leek het er even op alsof er een extra pitstop nodig was voor de Brit. "Strategisch hebben we het goed gedaan, maar dat kon alleen doordat Lewis steeds sneller ging rijden op versleten banden. Aan het eind hielden we de optie open om hem naar binnen te halen, vooral omdat er regen dreigde en zijn intermediates gewoon slicks waren geworden."

"Lewis heeft een goed begrip van deze banden. Hij weet precies hoe hij hard moet gaan en tegelijkertijd de banden in leven kan houden", zo vult Wolff aan.

De teambaas loofde na de race de mentaliteit van Hamilton. "Dit jaar is volgens mij best moeilijk voor hem, vooral omdat hij in zijn appartement en in de bubbel moet blijven met Angela (Cullen, fysiotherapeut van Hamilton red.). Hij moet er alles aan doen om het kampioenschap probleemloos te kunnen finishen. Het is niet altijd makkelijk om dat op te brengen."

"Kijk ook maar even naar vandaag. Het resultaat van deze race was, in het grote geheel gezien, niet eens zo belangrijk. Maar hij is hongerig gebleven en heeft een foutloze wedstrijd afgeleverd. Dat laat goed zien hoe enorm gedreven hij nog steeds is. Hij blijft dit jaar keurig thuis en komt alleen naar het circuit om daar een perfecte uitvoering aan iedereen te laten zien", zo besloot een trotse Wolff.