Nederland verslaat Bosnië in Nations League

Het Nederlands Elftal heeft zijn eerste overwinning onder Frank de Boer te pakken. Het versloeg voor de Nations League Bosnië en Herzegovina met 3-1.

Nederland schoot uit de startblokken en kwam al na vijf minuten op voorsprong toen na een voorzet van Dumfries Wijnaldum de bal simpel kon binnen tikken. Nog binnen het kwartier werd het 2-0 na wederom een een fraaie aanval was het Berghuis die assist gaf en wederom Wijnaldum die kon scoren. Ook in de rest van de eerste helft kreeg Oranje nog goede kansen met een onder meer een schot op de paal van Wijndal en een onterecht afgekeurd doelpunt van Luuk de Jong.

Oppermachtig was Nederland echter niet en ook de Bosniers kregen diverse mogelijkheden. Miralem Pjanic kreeg vanaf de rand van het strafschopgebied nog twee goede schietkansen en Keeper Tim Krul moest daarnaast nog een keer handelend optreden bij een gevaarlijke counter. In de tweede helft bleef het beeld hetzelfde kreeg de thuisploeg nog diverse kansen. Het was Depay die de wedstrijd uiteindelijk beslistte. Uit het niets werd het daarna ineens 3-1 na een goal van Prevljak. Het liep daarna weliswaar stroever bij Nederland, de zege kwam niet meer in gevaar.

Nederland staat nu weliswaar aan de leiding in de poule, het heeft groepswinst niet in eigen hand. Daarvoor moet het hopen dat Italie vanavond niet wint van polen.