FOK! Wat een weer: zacht en wisselvallig weer

Gegroet!

Ja, dat was me gisteren wel weer een Stephan-weertje. Ik kondigde het zaterdag al aan dat er een actieve storing over zou gaan trekken en zo gezegd, zo gedaan. Rond het middaguur begon het te regenen en het was een uitgebreide regenzone, het feitelijke koufront passeerde rond een uur of 5 mijn omgeving. Daarna trok het systeem snel noordoostwaarts. Er viel dus flink wat regen. Over het algemeen viel er op de meeste plaatsen tussen de 7 en 10 mm, maar het koufront leverde nog wat extra's op. Op een paar plaatsen viel er zo'n 15 mm. 

Ondertussen is het eerste front vrijwel het land uit, maar er ontstond nog een tweede die over de zuidoostelijke helft van het land trok. Ook daar viel het even met bakken uit de lucht. 

Vandaag zien we dat het overwegend bewolkt is. In de ochtend passeert er nog een zwakke storing met wat regen. In de middag klaart het in het westen wat op en zien ze daar de zon nog even. In het binnenland lijkt dat niet te gaan lukken en kan er de hele dag wat neerslag vallen. De wind is matig tot vrij krachtig. Aan zee misschien wel krachtig. De maxima liggen lager dan gisteren met ongeveer 12 graden.

Dagrecords zijn er wel gebroken, maar niet in De Bilt. In het oosten werd het nog zo'n 17 graden, maar De Bilt kwam niet verder dan 15,7.

Tot ziens!  

 

Meer weer op FOK!

Wandelenz (Foto: DJMO)
IK denk niet dat veel mensen zin hebben om met regen en wind in de bagger te gaan wandelen. DJMO deed het wel.  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.