COVID-19: 5457 nieuwe besmettingen en 45 doden, totaal 447.871 en 8486

De afgelopen 24 uur zijn er bij het RIVM 5457 nieuwe meldingen binnengekomen van mensen die positief getest zijn op het coronavirus. In totaal zijn er 447.871 COVID-19-patiënten gemeld aan het RIVM.

Van de gemelde patiënten zijn er 150 in het ziekenhuis opgenomen. Momenteel liggen er 1509 mensen op de verpleegafdeling van het ziekenhuis. Op de IC zijn 22 nieuwe patiënten opgenomen, hierdoor liggen er nu 585 mensen op de intensive care. Cijfers zijn afkomstig van het LCPS.

Er zijn sinds de vorige update 45 patiënten overleden aan COVID-19. Er zijn in totaal 8486 mensen overleden aan de gevolgen van het SARS-CoV-2-virus.

Sinds 1 juni kan iedereen zich met klachten laten testen. Toch is het aannemelijk dat niet alle COVID-19-patiënten getest worden. De werkelijke aantallen in Nederland zijn daarom waarschijnlijk hoger dan de aantallen die hier genoemd worden. Het werkelijke aantal COVID-19-patiënten opgenomen in het ziekenhuis is hoger dan het aantal opgenomen patiënten gemeld in de surveillance, omdat de surveillance gebaseerd is op de informatie op het moment van melding. Ziekenhuisopname na melding is niet altijd bekend.

Dashboard coronavirus
Een deel van de data is ook terug te vinden op het Dashboard van de Rijksoverheid Deze pagina wordt dagelijks bijgewerkt. Het wekelijkse rapport waarin meer informatie zoals de besmettingsgraad per provincie staat is in PDF-vorm hier te vinden.