Verkeerstoezicht IJsselland; veel diverse overtredingen geconstateerd en beboet

Vrijdag en zaterdagmiddag/avond heeft het team verkeer IJsselland toezicht gehouden in Vechtdal, Zwolle en Deventer. Hierbij werden 95 bestuurders staande gehouden voor verschillende feiten. 33 x voor excessieve snelheidsovertredingen, 14 x vasthouden telefoon, 24 x keer geen fietsverlichting en 2 x rijden zonder rijbewijs.

Verder boetes voor verkeerde (kleur) verlichting, overschrijden doorgetrokken streep, artikel 5 WVW ( gevaarlijk rijgedrag) en negeren rood licht.

Twee keer werd een bloedproef gedaan wegens verdenking rijden onder invloed van drugs.

Van drie automobilisten werd het rijbewijs ingevorderd in verband met het fors overtreden van de maximaal toegestane snelheid. Hoogst gemeten was een beginnende bestuurder in een Porsche op de A50. Deze gemeten met 193 km/u bij 120 toegestaan. De bestuurder was toen al enige tijd aan het afremmen in verband met ander verkeer, zijn snelheid lag eerst ver boven de 200 km/u.

Drie keer werd een geluidsmeting bij personenauto’s gedaan. Alle drie boven de norm dus is er proces verbaal en een WOK op het kenteken.

Eén auto bleek met verlopen exportplaten te rijden. De auto is weggesleept en er is proces verbaal opgemaakt tegen de bestuurder.

Tot slot zag de politie vrijdag op de A 28 bij Zwolle twee verschillende personenauto’s rijden met dezelfde Franse handelaarsplaten. De Franse bestuurders konden zonder auto’s hun weg vervolgen. De handelaarsplaten zijn in beslag genomen en de auto’s werden elders gestald. Ze hebben twee weken om deze op een legale manier op te halen. Tegen beiden is proces verbaal opgemaakt.