Golfer Johnson hard op weg naar winst bij de Masters

Dustin Johnson is hard op weg naar zijn eerste titel bij de Masters. De Amerikaanse golfer gaat met nog achttien holes te spelen aan de leiding en heeft vier slagen op de eerste achtervolgers.

Johnson begon aan zijn derde ronde als een van de leiders en na een geweldig begin stond hij al snel alleen aan de leiding. De Amerikaanse golfer en nummer één van de wereld begon op de eerste vier holes met één eagle en twee birdies. In het vervolg zijn ronde maakte hij nog drie birdies en maakte op de overige holes geen fouten, waardoor Johnson een ronde van 65 slagen (-7) maakte, goed voor de beste ronde van de dag.

De 36-jarige Amerikaan heeft vier slagen voorsprong de Zuid-Koreaan Im Sung-jae, Abraham Ancer uit Mexico en de Australiër Cameron Smith.

Titelverdediger Tiger Woods kende op de eerste dag nog een goede dag, maar daarna bleven de birdies uit bij de Amerikaanse golflegende. Na 54 holes te hebben gespeeld staat Woods gedeelde twintigste plaats, maar wel al elf slagen achterstand van Johnson.