Crosser moet lopend naar huis

Een crossende quadrijder heeft zondagmiddag en zijn quad en zijn rijbewijs in moeten leveren omdat hij croste door de drukke bossen en een stopteken negeerde.

Er zijn de afgelopen en komende tijd meerdere acties gericht tegen het illegaal crossen in de buitengebieden tegen de Belgische grens aan. Er komen regelmatig meldingen binnen van crossende motoren en quads. Politie, Gemeentes en bijzondere Opsporingsdiensten werken samen om dit fenomeen te doen stoppen. De crossers vernielen de bossen en landerijen van boeren en laten veel afval achter waaronder afgewerkte olie en etensresten. Maar bovenal is het levensgevaarlijk voor de rijders zelf maar zeker ook voor het wandelend publiek dat in de bossen loopt.

Op zondag 8 november 2020 om 16.00 uur surveilleerde een Buitengewoon Opsporingsambtenaar met enkele collega’s in de bossen tussen Hilvarenbeek en Goirle. Ondanks de coronamaatregelen was het druk in de bossen. De laatste tijd waren er klachten binnengekomen van quads die hier zouden crossen in het weekend. De Boa zag op dat moment twee quads rijden waarvan er een geen kenteken had. Hij besloot die bestuurder te controleren en ging naast hem rijden. Hij gebaarde dat de bestuurder moest stoppen maar die gaf gas bij en reed weg.

De Boa besloot de man te achtervolgen. Met snelheden van boven de 80 km/u reed de verdachte over de openbare weg en daarna weer het bosgebied in. Op het Nieuwkerksebaantje scheurde de verdachte tussen het wandelend publiek door wat levensgevaarlijk was. Uiteindelijk stopte de verdachte. De Boa riep de hulp in van de politie. Het rijbewijs van de 19-jarige Belg werd ingevorderd. Zijn quad werd in beslag genomen. De zaak zal door een Officier van Justitie beoordeeld worden.