Vier doden bij aanslag in Wenen door IS-aanhanger

Bij de aanslag in Wenen waar gisteren op zes plekken is geschoten zijn vier dodelijke slachtoffers gevallen. Ook zijn er nog vijftien gewonden waarvan meerdere er slecht aan toe zijn.

Gisterenavond rond 20.00 uur werd op meerdere plaatsen waaronder cafe's, restaurants en op straat door meerdere terroristen het vuur geopend op willekeurige burgers. Het is nog steeds onduidelijk hoeveel aanslagplegers er waren. Er is één terrorist doodgeschoten door de politie, hij zou een aanhanger zijn van terreurbeweging IS en een nepbomgordel hebben gedragen.

Naar aanleiding van de terroristische aanslag worden op verschillende plekken huiszoekingen gedaan, meldt het Oostenrijkse persbureau APA. Ook zijn er meerdere mensen aangehouden. Waar de huiszoekingen zijn en wat de verdenkingen zijn tegen de opgepakte mensen, is niet bekendgemaakt.

De aanslag gebeurde op de laatste avond voor de nieuwe lockdown die in gaat in Oostenrijk in de strijd tegen COVID-19 waarin restaurants enkel nog afhaal zullen zijn en er een avondklok tussen 20.00 uur en 06.00 uur gaat gelden.