Tadic, Onana en Gravenberch alsnog naar Denemarken

Elf spelers van Ajax 1 en Jong Ajax zijn besmet met het coronavirus, zo meldt De Telegraaf. Daardoor kent trainer Erik ten Hag grote personele problemen in aanloop naar de Champions League-wedstrijd van Ajax op dinsdag, uit tegen FC Midtjylland. Onder meer André Onana, Davy Klaassen, Dusan Tadic en Ryan Gravenberch ontbreken in de wedstrijdselectie bij Ajax.

Ajax reist met een selectie van zeventien spelers af naar Denemarken. Naast Onana, Klaassen, Tadic en Gravenberch ontbreken ook Maarten Stekelenburg en Zakaria Labyad in de wedstrijdselectie. Doordat Stekelenburg en Onana ontbreken in de wedstrijdselectie is Kjell Scherpen de enige doelman bij Ajax.

De club zou nog hopen op vals-positieve test, en zou de positieve gevallen nu met een sneltest opnieuw aan het testen zijn. In geval van een negatieve test zouden deze spelers dan op de wedstrijddag dan alsnog naar Denemarken kunnen afreizen.

Wedstrijdselectie: Scherpen, Schuurs, Mazraoui, Blind, Martínez, Tagliafico, Klaiber, Timber, Álvarez, Ekkelenkamp, Neres, Antony, Promes, Traoré, Huntelaar, Brobbey, Jensen.

Update 7.09

Ajax heeft goede hoop dat het dinsdagavond in het Champions League-duel met FC Midtjylland toch gewoon kan beschikken over Andre Onana, Ryan Gravenberch en Dusan Tadic. Het drietal landde maandagavond in Denemarken en Ajax hoopt dat ze dinsdagavond alsnog kunnen spelen tegen FC Midtjylland.