Priester (52) neergeschoten in Lyon, aangehouden verdachte weer vrijgelaten

Een Grieks-orthodoxe priester is rond 16.00 uur neergeschoten voor zijn kerk in het Zuid-Franse Lyon. De priester werd twee keer in zijn buik geschoten en raakte hierdoor ernstig gewond. Volgens de Franse nieuwszender BFMTV verkeert hij in levensgevaar.
De dader maakte zich uit de voeten, aldus de politie. Over het motief van de daad is nog niets bekend. Zo meldt het AD.

Het slachtoffer was zijn kerk aan het afsluiten toen hij geraakt werd, zo meldt de Franse politie. 

Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken roept de inwoners van Lyon op het gebied rondom de kerk te mijden.

Update 1 november 19.00 uur: De man die gisteren was aangehouden als verdachte van het neerschieten vaan de Orthodoxe priester is vrijgelaten. Het parket meldde vandaag dat er geen bewijs is gevonden dat hij betrokken was bij het incident. Ook liet de gezondheidstoestand van de man niet toe dat hij nog langer werd vastgehouden. Zo valt te lezen in het AD.

Update 22.30 uur: naar aanleiding van een signalement zoals dat door getuigen van de schietpartij  is opgegeven, is vanavond een man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden in een kebabzaak. De Franse politie kan echter niet met zekerheid zeggen of het inderdaad de gezochte dader is. De dader gebruikte voor zijn daad een afgezaagd jachtgeweer. 

Het is nog gissen naar de aanleiding van de schietpartij, er wordt rekening gehouden met een mogelijke terroristische aanslag, maar de Franse politie houdt ook rekening met het feit dat de schietpartij in de persoonlijke sfeer van de priester ligt en niets met terrorisme van doen heeft.