Sir Sean Connery (90) overleden

Sir Sean Connery is op 90-jarige leeftijd overleden, zo meldt de BBC. De Schotse acteur werd wereldwijd bekend door zijn vertolking van de rol van James Bond in de eerste vijf films. Nummer zes werd Bond gespeeld door George Lazenby en voor nummer zeven keerde Sean Connery nog eenmalig terug om Bond te spelen. Later, in 1983, speelde hij James Bond voor de laatste maal in 'Never Say Never Again'. Een film die niet tot de canon wordt gerekend maar wel zeker een 'Bond-film' is. In totaal speelde hij de rol van de spion James Bond zeven maal.

Naast dat hij James Bond speelde, heeft Connery ook in diverse andere grote films gespeeld. Waaronder A Bridge Too Far, Highlander, Indiana Jones and the Last Crusade, The Hunt For Red October en The Rock. In 1988 ontving hij voor zijn rol in The Untouchables een Academy Award voor 'Best Actor In a Supporting Role'.

In zijn carrière ontving hij meerdere onderscheidingen en awards en in 2000 werd hij door de Britse koningin Elizabeth II tot ridder geslagen. De oorzaak van zijn overlijden is niet bekend gemaakt.