PSV wint tegen Cypriotische Omonia Nicosia

Een door corona en blessures gehavend PSV heeft donderdagavond met 1-2 gewonnen van Omonia Nicosia uit Cyprus.

Michael Duris was na acht minuten spelen dicht bij de 1-0. De aanvaller van Nicosia kopte echter in de handen van doelman Yvon Mvogo. Even later werd een schot van Noni Madueke gekeerd door de doelman van Nicosia.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd, al werd PSV naar mate de minuten verstreken sterker.

In de 28e minuut maakte Jorrit Hendrix rond de middellijn een overtreding. Vrije trap voor Nicosia. Ondanks dat de bal niet helemaal stil lag twijfelde Jordi Gómez geen moment en vanaf ruim 55 meter schoot hij op het doel van PSV. Mvogo stond te ver voor zijn doel en de bal ging over hem heen tussen de palen: 1-0.

Vijf minuten voor de rust maakte Donyell Malen op aangeven van Madueke de verdiende gelijkmaker.

Vlak na rust gaf Ryan Thomas een te korte terugspeelbal op Mvogo maar Nicosia wist niet te profiteren. Philipp Max en opnieuw Malen zijn dicht bij de 1-2 voor PSV. Een schot van de veel besproken Mohamed Ihattaren werd geblokt.

In de blessuretijd wist Malen wel te scoren en daarmee pakte PSV de verdiende zege.