[Update] Drie doden bij aanslag in Nice

In de Onze Lieve Vrouw Basiliek in Nice heeft er zojuist een steekincident plaats gevonden. Hierbij zou er één dode zijn gevallen en meerdere gewonden. Volgens de burgemeester van Nice wijst alles op een terreuraanslag.

Update 13.40 uur: Volgens Franse media en het AD zijn de in Nice vermoorde mensen de koster van de kerk en twee kerkgangers.  Een bejaarde vrouw, die kwam bidden,  werd "bijna onthoofd" in de kerk gevonden. Een man, de koster, werd ook gedood in de kerk. Een tweede vrouw, die haar toevlucht had gezocht in een nabijgelegen café, overleed daar ter plaatse aan de vele messteken in haar lichaam.

Naar aanleiding van de aanslag is het anti-terreurprotocol ‘vigipirate’ voor heel Frankrijk opgeschaald naar het hoogste dreigingsniveau.

Volgens BFMTV, die een foto van de gearresteerde dader zag, zou het om een jongeman van een jaar of twintig met een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij had geen identiteitspapieren op zak maar zijn voornaam zou ‘Brahim’ zijn. In een eerste verklaring zei hij dat hij alleen had gehandeld. Zijn vingerafdrukken zijn genomen om zijn identiteit vast te stellen.

Meerdere landen hebben vol afschuw gereageerd op deze laffe daad. Volgens Europe1 heeft Turkije de aanslag in Nice krachtig veroordeeld.'We betuigen onze condoleances aan de familieleden van de slachtoffers', zei het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Update 11.45 uur: Volgens de Franse politie zijn er twee mensen, een man en een vrouw, vermoord in de Notre-Dame-kerk, in het centrum van Nice. De vrouw zou zijn onthoofd. Een derde persoon raakte ernstig gewond, maar wist naar een bar te vluchten, helaas is deze vrouw alsnog aan haar verwondingen overleden. 

De dader die gewond raakte tijdens de aanhouding door de politie, is naar het ziekenhuis overgebracht.

Update 10.55 uur de dader is opgepakt en is gewond geraakt door politiekogels. Persagentschap AFP geeft aan dat er drie doden zijn gevallen, waarbij er bij één de keel is doorgesneden.