Koeman verliest zijn eerste El Clásico als trainer van Barcelona

El Clásico, de wedstrijd tussen FC Barcelona en Real Madrid, is zaterdag in 1-3 geëindigd. Voor de ploeg van trainer Ronald Koeman is dit de tweede nederlaag op een rij. Frenkie de Jong en Sergiño Dest speelden de hele wedstrijd.

Real Madrid kwam al na vijf minuten op voorsprong via een doelpunt van Federico Valverde. De Spaanse middenvelder scoorde via een hard schot in de verre hoek.

Lang kon de De Koninklijke niet van de voorsprong genieten want in de achtste minuut maakte Ansu Fati de gelijkmaker.

Na een uur spelen werd bij een vrije trap voor Real Madrid Sergio Ramos in het strafschopgebied door Clément Lenglet aan z’n shirt getrokken. De scheidsrechter bestrafte dit, na inmenging van de VAR, met een strafschop. Vanaf elf meter schoot Ramos de bal in de linkerhoek. In de blessuretijd bepaalde Luka Modric de eindstand op 1-3.

Door het verlies blijft de ploeg van Koeman op zeven punten staan. Tegenstander Real Madrid heeft zes punten meer en gaat daarmee aan de leiding van LaLiga.