Real Madrid blameert zich thuis tegen Cádiz; Suárez weer trefzeker voor Atlético

Real Madrid is zaterdagavond tegen een pijnlijke nederlaag aangelopen in La Liga. De landskampioen verloor thuis met 0-1 van promovendus Cádiz. Eerder op de dag hielp Luis Suárez Atlético Madrid met een doelpunt aan een 0-2-overwinning op bezoek bij Celta de Vigo.

Real kwam na een kwartier splen op achterstand tegen Cádiz. Anthony Lozano passeerde Thibaut Courtois nadat Álvaro Negredo een voorzet met het hoofd had klaargelegd. De Koninklijke ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker, maar wist nauwelijks het bal op doel te schieten. Karim Benzema was in de slotfase met een inzet op de paal nog het dichtst bij een doelpunt voor de thuisploeg. Madrid blijft koploper met tien uit vijf. Cádiz heeft eveneens tien punten en staat knap tweede. Ze hebben wel een wedstrijd meer gespeeld.

In het Estadio de Balaídos kwam Suárez al na zes minuten tot scoren voor Atlético Madrid tegen Celta de Vigo. De Uruguayaan vond het doel op aangeven van Manuel Sánchez met een schot in de rechterhoek. Het was al weer zijn derde treffer voor Atlético. De aanvaller beleefde begin deze maand een droomdebuut met twee goals in de thuiswedstrijd tegen Granada (6-1). Yannick Carrasco stelde diep in blessuretijd de drie punten veilig voor Atlético, dat met acht punten uit vier wedstrijden naar de vierde plaats klimt.

Eerder op de dag boekte Granada vijf dagen voor het Europa League-duel met PSV een knappe zege op Sevilla: 1-0. In Estadio Nuevo Los Cármenes maakte de Venezolaan Yangel Herrera acht minuten voor tijd de enige treffer. Luuk de Jong begon op de bank bij Sevilla en viel halverwege in, terwijl Karim Rekik en oud-Ajacied Nemanja Gudelj geen speeltijd kregen. Granada kent een uitstekende seizoenstart en staat met tien punten uit vijf wedstrijden.