Twitter blokkeert nu ook het officiŰle account van de Trump-campagne, woedende reactie campagneteam

Twitter heeft zojuist het officiële account van de Trump campagne geblokkeerd, en meldde dat de tweet waarin een video is geplaatst over de zakelijke transacties van Hunter Biden een schending van hun beleid is. De actie vindt slechts 19 dagen vóór de verkiezingsdag plaats. "Uw account is vergrendeld", luidde het standaard Twitter-bericht. "Wat is er gebeurd? We hebben vastgesteld dat dit account in strijd is met de Twitter-regels. Specifiek: het overtreden van onze regels tegen het plaatsen van privé-informatie."

"Dit is een ongekende censuur van de herverkiezingscampagne van een zittende president, 19 dagen voor de verkiezingen, duidelijk en eenvoudig", voegde Andrew Clark, Rapid Response Director van de Trump-campagne, toe. "Twitter bemoeit zich met de verkiezingen en probeert te voorkomen dat het publiek koste wat het kost belastende informatie over de corruptie van de familie Biden krijgt, maar onze campagne en onze supporters zullen niet het zwijgen worden opgelegd."

De Amerikaanse regering is op dit moment in spoedoverleg om de mogelijkheid te bestuderen om Twitter tijdelijk op zwart te zetten.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!