Willem Engel opgepakt bij onaangekondigde demonstratie spoedwet

Op het Plein in Den Haag werd op zaterdag 10 oktober opnieuw een onaangekondigde demonstratie tegen de spoedwet van het kabinet gehouden. In totaal werden 5 personen aangehouden voor het overtreden van de WOM (Wet Openbare Manifestaties). De demonstratie en aanhoudingen zijn verder zonder ongeregeldheden verlopen.

Rond 19.00 uur kwam een groep van ongeveer 100 man naar het Plein om te demonstreren tegen de spoedwet. Op last van de burgemeester werd de demonstratie ontbonden. De demonstranten werden meerdere keren gevorderd om weg te gaan. Daar gaven zij op dat moment gehoor aan. Later op de avond, rond 21.00 uur startte er echter opnieuw een demonstratie. De demonstranten werden opnieuw gesommeerd en gevorderd weg te gaan.

Ook werd hen medegedeeld dat wanneer zij daar geen gehoor aan zouden geven, zij zouden worden aangehouden. Daarop zijn vijf personen aangehouden, waaronder Willem Engel van actiegroep Viruswaarheid,  voor het niet voldoen aan bevel of vordering en aan de WOM. Twee personen zijn inmiddels met een bekeuring heengezonden. Drie anderen zitten nog vast en worden vandaag gehoord.