Nog vier Nederlandse boten naar EK-finales

Op het Europees kampioenschap roeien in Poznan hebben zaterdag nog eens vier Nederlandse boten de finales bereikt. De halve finales stonden op het programma, met acht Nederlandse boten in actie. Met een score van vier uit acht staan er in totaal negen Nederlandse boten in de A-finales van zondag.

Marieke Keijser en Ilse Paulis hadden in hun halve finale in de lichte dubbel-twee weinig problemen: ze wonnen met een dikke bootlengte voorsprong op de Roemeense dames. Ward van Zeijl en Bart Lukkes lukten het niet om zich voor de finale te plaatsen op hetzelfde onderdeel: ze werden vijfde in hun halve finale, enkele tellen achter de benodigde derde plek.

Nicolas van Sprang en Guillaume Krommenhoek haalden de finale in de mannen twee-zonder nét: ze pakten de benodigde derde plek met twee tienden voorsprong op de Servische boot. Voor Melvin Twellaar en Stef Broenink ging het wat soepeler in de dubbel-twee, waar ze hun halve finale overtuigend wonnen.

Jan van der Bij, Boudewijn Roell, Sander de Graaf en Nelson Ritsema moesten de top-3 halen in de vier-zonder en dat lukte zonder grote problemen: ze werden tweede. Amos Keijser kan de medailles dan weer vergeten: de skiffeur werd vierde in zijn halve finale, een seconde achter de finaleplekken.

In de vrouwen twee-zonder haalden Marloes Oldenburg en Carline Bouw het niet: ze werden derde in de herkansingen, een seconde achter een finaleplek. José van Veen haalde het niet in de lichte skiff: ze werd vijfde, ruim achter de top-3.