Zeeolifant negeert avondklok Chili

Inwoners van het Chileense dorp Puerto Cisnes keken afgelopen week raar op toen zij naar buiten keken. Een massaal gedaante schoof door de straten van het kustplaatsje met 5700 inwoners. Een zeeolifant was aan wal geraakt en op stap, of eigenlijk op schuif gegaan in het dorp. De tweetonner trok veel bekijks, ondanks de avondklok die er momenteel geldt.

De zoon van een inwoner filmde het voorval. "Ik had er nog nooit een van zo dichtbij gezien", zei de dorpsbewoonster, "Normaal zien we ze ver op zee. We weten maar weinig van ze, ook niet of ze gevaarlijk zijn. Maar wat we zagen was vooral een bang dier", sprak ze tegen de Argentijnse krant Infobae, is te lezen op RTL Nieuws.

Met hulp van bewoners, politie en de marine is het 6 meter lange beest met grote zeilen terug geleid naar het water. De marine blijft surveilleren of het beest terug komt. Het is overigens niet voor het eerst dat er wilde dieren in de bewoonde wereld zijn van Chili. Zo zijn er eerder al poema's geweest in de hoofdstad van Chili, Santiago. 

Hoe de zeeolifant het heeft beleefd is niet bekend, deze was niet bereikbaar voor commentaar.