Pixar's Soul verplaatst naar Disney+

Zojuist heeft Disney via haar internationale social media-kanalen bekendgemaakt dat de nieuwe Pixar-film Soul direct naar streamingsdienst Disney+ zal gaan.

Dit natuurlijk in verband met de coronavirus-pandemie, waardoor in een groot deel van de Verenigde Staten de bioscopen momenteel hun deuren hebben moeten sluiten. Het is een van de laatste filmtitels die nog op zijn originele releasedatum stond. Nu zal er dus in een groot deel van de wereld geen vertoning plaatsvinden op het witte doek. Op 25 december is de animatiefilm te streamen.

Aangezien het nieuws nog zo vers is en de Nederlandse kanalen van Disney het nieuws nog niet hebben bevestigd is er een kans dat er in Nederland wel gewoon een bioscooprelease zal zijn. Dit ook kijkende naar het feit dat in dit land de bioscopen al een aantal maanden open zijn voor publiek. Zo werd ook een andere Pixar-film die in een aantal landen eerder naar Disney+ ging, Onward, gewoon nog vertoond in de Nederlandse bioscopen.

Soul is geregisseerd door Pete Docter en Kemp Powers. De stemmen worden ingesproken door onder andere Jamie Foxx, Tina Fey, Richard Ayoade, Angela Bassett en Quest Love. Op de website van Pathé staat de film nog in de bioscoopagenda voor 25 november.