Trailers kijken: de bioscoopreleases van week 41

Tweemaal Liam Neeson in de bioscoop, deze week. Voor de liefhebbers van zijn Taken-achtige films is er Honest Thief en voor wie van romcoms houdt is er Made in Italy. Maar wie liever iets origineels ziet kan misschien beter aanschuiven bij Kajillionaire or Corpus Christi. Oh, en er is een bijzondere re-release waar er nog twee op volgen...

The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring (extended edition)

Een eeuwenoude ring, die jaren zoek is geweest, wordt gevonden en komt bij toeval terecht bij de kleine Hobbit Frodo. Als de tovenaar Gandalf erachter komt dat deze ring eigenlijk de Ene Ring is waar de slechte Sauron naar op zoek is, gaat Frodo samen met Gandalf, een Dwerg, een Elf, twee Mensen en drie andere Hobbits op een groots avontuur om deze te vernietigen.

Kajillionaire

Kajillionaire is het nieuwe, ontroerende en bijzonder originele komedie-drama van regisseur en scenarioschrijver Miranda July (Me and You and Everyone We Know). Zwendelaars Theresa (Debra Winger) en Robert (Richard Jenkins) hebben 26 jaar lang hun enige dochter, Old Dolio (Evan Rachel Wood), getraind om te stelen en mensen op te lichten. Tijdens een wanhopige en haastig bedachte list overtuigen ze een vreemdeling (Gina Rodriguez) om mee te doen aan hun volgende klus. Ze hadden niet verwacht dat hierdoor hun hele leven drastisch zou veranderen.

Honest Thief

De beruchte bankovervaller Tom (Liam Neeson) wil niet dat zijn relatie met Annie op leugens is gebaseerd en besluit zichzelf aan te geven. Maar als hij de FBI belt en bekent wordt hij vierkant uitgelachen. Na wat aandringen gaan agenten Nivens en Hall op onderzoek uit en ontdekken dat Tom de waarheid spreekt! Zij hebben alleen eigen plannen met Toms’ gestolen geld… Dit is het begin van een bizar kat-en-muisspel, waarbij het nog maar de vraag is wie de echte dieven zijn.

Casanova’s

Casanova’s is een romantische komedie over de onzekere en timide journalist Bas die undercover moet gaan om een mysterieuze datingcoach te ontmaskeren. Deze datingcoach heeft een bestseller geschreven en komt nu met een tweede boek en workshop waarvan hij beweert incompetente mannen binnen drie dagen te kunnen transformeren in heuse casanova’s.

Corpus Christi

De twintigjarige jeugddelinquent Daniel droomt ervan om priester te worden. Vanwege zijn strafblad maakt hij alleen geen schijn van kans. Zijn leven krijgt echter een onverwachte draai als hij tijdens werkverlof in een dorpskapel wordt aangezien voor een jonge priester. De lokale gemeenschap kan hem goed gebruiken en Daniel besluit in zijn rol te blijven om het dorp te helpen met een onverwerkt trauma. Maar terwijl hij steeds zelfzekerder wordt als charismatische, onorthodoxe priester, ligt ontmaskering op de loer en wordt de angst dat zijn criminele verleden hem inhaalt steeds groter. Corpus Christi is een aangrijpend Pools drama met humor en een scherp randje over het krijgen van een tweede kans.

Marilyn

De zeventienjarige arbeider Marcos ontdekt zijn seksualiteit in een vijandige omgeving. Van de andere jongeren in de stad krijgt hij de bijnaam Marilyn en wordt hij het doelwit van zowel lust als discriminatie. Marcos wordt steeds meer in een hoek gedreven.

Made in Italy

De hartverwarmende comedy Made in Italy vertelt het verhaal van de eigenzinnige Londense kunstenaar Robert (Liam Neeson) die met zijn van hem vervreemde zoon Jack (Michaél Richardson) afreist naar Toscane om het huis dat ze van hun echtgenote en moeder hebben geërfd te verkopen. Tot hun teleurstelling treffen ze de eens zo schitterende villa compleet verwaarloosd aan. Wanneer de renovaties niet volgens plan verlopen doet dat de toch al gespannen relatie tussen vader en zoon weinig goed. Robert heeft weinig talent voor klussen en zoekt daarom de hulp van enkele kleurrijke locals. Voor Jack lijkt de staat van het huis een weerspiegeling van zijn zoektocht naar herinneringen aan de gelukkige tijd met zijn moeder. Dan ontmoet Jack de levendige Italiaanse kokkin Natalia, die met de gerechten uit haar lokale trattoria zijn lichaam en ziel voedt. Terwijl Robert en Jack het huis in volle glorie herstellen, werken de vader en zoon ook aan hun relatie. En lijkt hun toekomst een verrassende wending te nemen

After We Collided

Hardin Scott (Hero Fiennes Tiffin) en Tessa Young (Josephine Langford) verwerken hun break up op hun eigen manier. Terwijl Hardin terugvalt in slechte gewoontes heeft Tessa nieuw zelfvertrouwen gekregen en begint ze aan haar droomstage bij uitgeverij Vance. Hier trekt ze ook de aandacht van haar aantrekkelijke nieuwe collega Trevor (Dylan Sprouse), die helemaal haar type is. Hij is slim, grappig, knap en verantwoordelijk. Maar toch kan Tessa Hardin maar niet uit haar hoofd krijgen. Hij is nu eenmaal de liefde van haar leven. Zelfs met al hun problemen en misverstanden kan Tessa niet ontkennen dat ze zich tot hem aangetrokken voelt. Ze zou willen dat ze van haar gevoelens weg kon lopen, maar zo makkelijk is dat niet. Ondanks al hun ups en downs zullen Hardin en Tessa vechten om samen te zijn… zelfs als de hele wereld hen tegenwerkt.

De Schooltuin

De schooltuin, een jaar rond met je handen in de grond. Van de makers van De Wilde Stad. Een film gedraaid door de ogen van een groep kinderen die een jaar aan de slag gaan met het verbouwen van hun eigen groenten en bloemen. Schooltuinen staan voor aanstekelijk plezier, zelf doen, beleven en ontdekken. De kijker volgt de ‘cycle of life’ van het seizoen; de grond, het zaaien, groeien, oogsten, bereiden en opeten. Het succes, het enthousiasme en het commentaar van de kinderen maar ook de teleurstelling als iets mislukt of een konijntje ervandoor gaat met hun worteltjes. Niet alleen voor de mens maar ook voor de dieren is de schooltuin een aantrekkelijke plek in de stad. Van de bladluizen, bijen, vlinders, kikkers, koolmezen, ringslangen naar de vos die als het hek ’s avonds dicht gaat op pad gaat….