Transfernieuws Eredivisie: PSV versterkt zich met Götze

De clubs in de Eredivisie moeten voor dinsdagavond 23.59 hun transfers afronden. Ajax, FC Utrecht en Feyenoord (geen Joshua Zirkzee) hebben inmiddels laten weten klaar te zijn deze transferperiode.

AZ heeft zich dinsdag versterkt met Juan Familia-Castillo. De linksback wordt gehuurd van Chelsea. Familia-Castillo komt uit de jeugdopleiding van Ajax en maakte in 2016 de overstap naar Chelsea. Vorig seizoen kwam hij uit voor Jong Ajax.

Adrian Fein speelt komend seizoen voor PSV. De 21-jarige Duitser wordt voor een seizoen gehuurd van Bayern München. Fein is een defensieve middenvelder die ook centraal achterin opgesteld kan worden. Ander nieuws van PSV: Timo Baumgartl blijft dan toch bij de Eindhovense club. Maandag leek het erop dat de Duitser verhuurd zou worden aan Fulham, maar op het allerlaatste moment zag de verdediger daar zelf van af.

SC Heerenveen contracteerde op de slotdag twee spelers. De 19-jarige aanvaller Benjamin Nyrgren. De Zweed wordt voor twee seizoenen gehuurd van KRC Genk. Het 18-jarige Bulgaarse talent Stanislav Shopov is overgenomen van Botov Plovdiv. Daniel Høegh vertrekt bij de Friese club. De Deen heeft een eenjarig contract getekend bij FC Midtjylland.

Update 20.28 uur - PSV versterkt zich met Götze
Mario Götze naar PSV! De 63-voudig Duitse international en voormalig speler van Borussia Dortmund en Bayern München tekent een contract voor twee seizoenen.

Eerder op dinsdag werd al bekend dat PSV komend seizoen Adrian Fein huurt van Bayern München. Inmiddels is bekend geworden dat in het contract ook een optie tot koop opgenomen is.

De Pool Jaroslaw Jach komt dit seizoen op huurbasis uit voor Fortuna Sittard. De Limburgers huren de 26-jarige verdediger van Crystal Palace.