NFL: Prescott gooit 500 yards, maar Browns verslaan Cowboys

Het kan verkeren in de NFL: Dallas Cowboys-quarterback Dak Prescott gooide een fenomenale wedstrijd en liet maar liefst 502 yards noteren, de 24e keer ooit dat iemand de 500 passeerde, maar de Cleveland Browns waren zondagavond toch te sterk.

De Browns opende de score met een trick play, waar niet quarterback Baker Mayfield, maar wide receiver Jarvis Landry teamgenoot Odell Beckham Jr met een fraaie pass in staat stelde te scoren. Prescott bereikte CeeDee Lamb (43 yards) en Amari Cooper (20 yards) en bracht de Cowboys zo alsnog op voorsprong.

In het tweede kwart draaiden de Browns het op: Mayfield bediende Beckham (4 yards) en Austin Hooper (1 yard), waarna Kareem Hunt zelf een 2-yard touchdown maakte. Via nog een touchdown van Hunt (14 yards) en twee field goals van Codey Parkey liepen de Browns zelfs uit naar een 14-41 voorsprong bij rust.

Een geweldig vierde kwart bracht de Cowboys nog terug in de strijd. Tony Pollard scoorde vanaf 3 yards, Dalton Schultz (26 yards) en Lamb (5 yards) werden bediend door Prescott en de drie touchdowns leverden allemaal een geslaagde 2-point conversion op voor 38-41. Volle bak spanning dus, maar een 50-yard run van Beckham bepaalde de eindstand alsnog op 38-49.

Tom Brady was bij de Tampa Bay Buccaneers ook weer lekker op dreef en wel tegen de Los Angeles Chargers. Cameron Brate kreeg een touchdown pass van Brady, maar de Chargers sloegen terug: Tyron Johnson kreeg een 53-yard touchdown pass van Justin Herbert, Michael Davis werkte een 78-yard interception return binnen en Donald Parham Jr scoorde uit een 19-yard pass van Herbert.

Brady ging de strijd aan en met touchdown passes op Mike Evans (6 yards), OJ Howard (28 yards) en Scotty Miller (19 yards) bracht hij de Bucs weer langszij, hoewel Jalen Guyton met een 72-yard pass van Herbert de Chargers weer aan de leiding hielp. In het vierde kwart kwam het toch goed voor de thuisploeg: Brady gooide zijn vijfde touchdown pass en met Ke'Shawn Vaughn bereikte hij een vijfde ploeggenoot, Ryan Succop trapte de eindstand op 38-31.