Spurs vernedert Manchester United: grootste Premier League-nederlaag ooit

Manchester United is op het eigen Old Trafford keihard onderuit gegaan tegen Tottenham Hotspur. The Red Devils verloren maar liefst met 1-6 onderuit: een evenaring van de grootste Premier League-nederlaag ooit. In 2011 wist Manchester City met 1-6 op Old Trafford te winnen.

Bij United zat Donny van de Beek in het begin op de bank en Steven Bergwijn ontbrak bij de Spurs omdat hij deze week al twee wedstrijden in de benen had. United begon goed. Al binnen twee minuten kregen The Red Devils een penalty na een overtreding op Anthony Martial. Bruno Fernandes benutte die strafschop en zette United op 1-0.

Lang kon de ploeg van Ole Gunnar Solskjaer daar niet van genieten. Ongelooflijk gepruts in de United-defensie, Harry Maguire probeerde tevergeefs de bal terug te koppen op David de Gea, werd afgestraft door Tanguy Ndombele in de vierde minuut. Drie minuten later profiteerde Heung-Min Son wederom van een slapende Maguire. De captain gaf een vrije trap weg en vergat vervolgens om de bal af te schermen, waardoor Harry Kane de bal snel aan Son meegaf. De Zuid-Koreaan liet de 1-2 noteren.

Nog voor het half uur kwam United met tien man te staan. Erik Lamela gaf Martial een tikje met de elleboog, waarna Martial een tik teruggaf. Enkel dat laatste tikje werd met rood bestraft. Kane maakt er twee minuten na de rode kaart van Martial 1-3 van, waarna Son nog voor rust ook de 1-4 door de benen van De Gea frommelde.

Toen Serge Aurier zes minuten na rust meteen de 1-5 maakte, kwam die grootste nederlaag met rasse schreden dichterbij. In de 79ste minuut, toen inmiddels ook Van de Beek was ingevallen, werd die een feit. Paul Pogba maakte een sliding in het strafschopgebied en werd bestraft met een strafschop tegen. Een strafschop die door Kane werd benut: 1-6.