Klaassen voor vier jaar naar Ajax

Davy Klaassen keert terug bij Ajax. De Amsterdamse club heeft met Werder Bremen een akkoord bereikt over de transfersom van ruim 10 miljoen euro. Klaassen wordt maandag gekeurd door Ajax en daarna zal de middenvelder gepresenteerd worden. Klaassen tekent een contract voor vier jaar bij Ajax.

Na het vertrek van middenvelders Donny van de Beek, Carel Eiting en Razvan Marin had Ajax behoefte aan een extra middenvelder en al snel werd duidelijk dat Ajax graag Klaassen wilde toevoegen aan de selectie. Na dagen onderhandelen met Werder Bremen werd er vandaag een akkoord bereikt met de Duitse club voor een bedrag van ruim 10 miljoen euro.

Klaassen doorliep vanaf 2004 de jeugdopleiding bij Ajax. In 2017 stond hij met het eerste elftal van de Amsterdammers in de finale van de Europa League, waarna hij voor 27 miljoen naar Everton vertrok. Bij Everton werd het geen succes en één jaar later maakte hij de overstap naar de Bundesliga.

Bij Werder Bremen wist Klaassen wel een basisplek te veroveren, maar met de club ging het niet al te goed in de Bundeliga. Na een moeizaam jaar wist Werder Bremen zich ternauwernood te handhaven.