FOK! Wat een weer: buien

Welkom!  

Wil je regen? Dan krijg je regen. Ik had met collega Monique afgesproken om haar nog even te begeleiden de laatste etappe van haar grote wandeltocht. De bedoeling was dat het zaterdag bewolkt zou zijn met een beetje gemiezer, maar geen grote hoeveelheden. Kijk ik om 15.00 uit het raam en het begint nu toch wel hard te regenen zeg... juist. De radar liet een behoorlijke activatie zien van het front dat precies over deze regio trok.

In stromende regen besloot ik rond 16.15 maar te vertrekken. Binnen een mum van tijd was ik drijf-en drijfnat. En het was nog zo'n eind.   Het bleef maar gieten en uiteindelijk kon ik rond 17.00 onder een afdakje schuilen onder het station. Ik beken eerlijk, ik heb onderweg best wel zitten mopperen. Dat mag natuurlijk niet als fanatiek regenliefhebber, dus daarvoor bied ik mijn excuses aan. . Het was gelukkig wel voor een goed doel, en ik ben er nu wel achter gekomen dat het geen pretje is om uren in gietende regen te moeten vertoeven  

Uiteindelijk haalde Haarlem de grootste dagsom in huis met 12 mm.

De terugtocht vierliep gelukkig droger, maar het was heel somber en het was al donker voordat we het eindpunt behaalden.

Zondag: nieuwe ronde, nieuwe kansen. In de ochtend viel er zo her en der wat regen, maar dat was niet veel. Verder hadden we dan nog behoorlijk mazzel, want de hele dag trokken er buien over de Noordzee. Deze bleven echter pal langs de kust en bereikten het land nauwelijks.  Dit kwam omdat de stroming uit het zuiden was en het land koeler is dan de zee. Het was wel fris met een graad of 14.

Vandaag trekt de regen weg en klaart het geleidelijk aan op. Wat gisteren niet lukte, gaat vandaag wel lukken, want de stroming draait naar zuidwest. Dat betekent dat de buien die op zee gaan ontstaan nu wél het land gaan bereiken. De noordwestelijke helft van het land lijkt hierbij de favoriet te zijn. Er kan onweer bij voorkomen en ook kan het fors doorplensen. Ook in het binnenland kunnen er een aantal buien ontstaan, maar die lijken minder talrijk en/of heftig te worden.

De maxima liggen opnieuw rond de 14 graden en de wind is zuidwestelijk en is matig in het binnenland tot krachtig aan zee. 

Tot ziens!  

Meer weer op FOK!

Den Bosch aan het water
Een mooi plaatje van de natuur in Den Bosch met een trein op de achtergrond. (Foto: Charged)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.

Ook een leuk of interessant bericht gevonden? Tip ons via onze submit

Zoek jij altijd de leukste nieuwtjes en kun je daar leuk over schrijven? Meld je aan als nieuwsposter!