Uitslag Sparta Rotterdam - AZ

In de Eredivisie hebben Sparta Rotterdam en AZ in een bizarre wedstrijd gelijk gespeeld. AZ leek op weg naar een monsterscore en stond bij rust al 0-4 voor. In de tweede helft ging echter alles mis voor de Alkmaarders en werd het uiteindelijk 4-4.

Voor Sparta leek een afstraffing in de maak toen het na 20 minuten al tegen een 0-3 achterstand aan keek. Aboukhlal scoorde tweemaal en De Wit eenmaal. Het was nogmaals De Wit die na een half uur voor de 0-4 zorgde. Vlak voor rust mistte Koopmeiners nog een penalty voor AZ, maar dit leek voor Sparta slechts een schrale troost.

Na rust kreeg Sparta een vrije trap op 5 meter van de goal na een foutieve uittrap van Bizot. De goal die hieruit volgde leek niet meer dan een eretreffer. Toen Abels met een ver schot de keeper verraste en voor de 2-4 zorgde werd het toch weer spannend. Nadat keeper Bizot ook nog eens een penalty veroorzaakte en met zijn tweede gele kaart kon vertrekken werd het helemaal spannend. Thy benutte de strafschop, dus 3-4, en in de blessuretijd maakte Mijnans de sensatie compleet, 4-4.