Giro: Etappe 2 - Gelijk een pittige finish

De openingsrit in de Giro d'Italia zit erop, een bloedsnelle tijdrit rond Palermo, waar van de klassementsrenners alleen Geraint Thomas en Simon Yates fatsoenlijk nagedacht hadden: mannen als Steven Kruijswijk, Vincenzo Nibali en Jakob Fuglsang vertrokken zo laat dat ze vanwege de zoals verwacht veranderende wind kansloos waren.

Vandaag volgt de eerste rit in lijn, waar in elk geval voor de toerist op Sicilië genoeg van historische waarde te zien is. Daar komen de renners natuurlijk niet voor, zij krijgen 149 kilometer voor de kiezen met een behoorlijk pittig einde - dat wordt niet gewoon sprinten. Rellende_Rotscholier heeft weer een vrij uitgebreide beschrijving voor de liefhebber, hier te vinden.

De etappe gaat kort voor één uur van start, Eurosport - de exclusieve zender voor de Giro - is er gewoon gelijk bij, de echte sportfans hebben de Eurosport Player en die kan zelfs om 12.35 uur al aan om zonder reclame te blijven kijken. Luik-Bastenaken-Luik is er overigens ook nog, vanaf half twaalf live op Sporza. De Giro-etappe finisht zo rond half vijf, plusminus een kwartier.

De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
De route van vandaag (Bron: Giro d'Italia)

Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)
Het profiel van vandaag (Bron: Giro d'Italia)