Rutgers Dialoog Het Politieke Voorspel

In 2021 zijn er weer Tweede Kamerverkiezingen. Om alvast in de stemming te komen, organiseert Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, op dinsdag 6 oktober 2020 ‘Het Politieke Voorspel’. Presentator Tim Hofman gaat vanuit TivoliVredenburg in Utrecht in gesprek met acht politieke jongerenorganisaties. Wat willen zij op de politieke agenda zetten?

Gaat de politiek nu eens echt investeren in de preventie van seksueel geweld? Komt de pil in het zorgpakket? Blijft Nederland internationaal leidend op seksuele rechten?

Politieke jongerenorganisaties van links tot rechts zijn bij de dialoog vertegenwoordigd: JOVD, CDJA, Jonge Democraten, Jonge Socialisten, Dwars, Perspectief, Rood en PINK!. Opiniemakers Splinter Chabot, Devika Partiman, Tessel Ten Zweege en Lisa de Pagter brengen scherpte in het debat. Ook presenteert Rutgers op 6 oktober een gloednieuwe peiling waaruit blijkt wat jongeren zélf willen.

Online
Vanwege de ontwikkelingen rond Covid-19 vindt de dialoog online plaats. Tim en de politieke jongerenorganisaties zullen wel fysiek in de zaal aanwezig zijn. De livestream van de Rutgers Dialoog is op 6 oktober vanaf 15.30 uur toegankelijk via www.rutgers.nl/dialoog-stream.

Het politieke voorspel (Foto: 'This is Gary')
Het politieke voorspel (Foto: 'This is Gary')