MLB: Miami Marlins verrast Chicago Cubs, Dodgers, Braves en St. Louis Cardinals beginnen met zege

Nadat dinsdag de MLB Playoffs voor de American League begonnen was het één dag later de beurt aan de National League waarin alle acht teams in actie kwamen.

Atlanta Braves - Cincinnati Reds
Het openingsduel in de MLB Playoffs National League was er een van de lange adem. Pas in de dertiende inning viel de beslissing tussen beide ploegen, maar voordat we daar waren lieten de startende werpers van beide teams hun klasse zien. Vooral Trevor Bauer van de Reds was uitstekend op dreef door in 7.2 innings maar twee honkslagen tegen te krijgen en gooide 12 strikeouts. Bij de Braves was het Max Fried die een prima wedstrijd gooide. In zeven innings kreeg de pitcher geen enkele run tegen, al kwam hij in de zevende inning wel eventjes in de problemen, maar daar redde hij zich uit.

De Reds kregen gedurende de wedstrijden de beste kansen om de eerste run te scoren, en in de dertiende inning leek dat ook te lukken na honkslagen Joey Votto en Eugenio Suarez en een vrije loop van Mike Moustakas, maar de Atlanta Braves kwamen alsnog uit de problemen, waarna Freddie Freeman in de gelijkmakende dertiende inning de wedstrijd besliste met een honkslag waarop Christian Pache de enige run van de dag scoorde.

Chicago Cubs - Marlin Marlins
De Miami Marlins hadden zich enigszins verrassend geplaatst voor de Playoffs, maar lieten in de eerste wedstrijd tegen de Cubs zien dat ze daar prima op hun plaats zijn. Ze kwamen in de eerste wedstrijd tegen de Cubs nog wel op achterstand na een homerun van Ian Happ in de vijfde inning, maar in de zevende inning sloegen de Marlins toe door maar liefst vijf runs te scoren. Eerst was het Corey Dickerson die, met twee honken bezet, een homerun sloeg. Starling Marte volgde later ook met een homerun met één man op de honken. In het vervolg van de wedstrijd kwamen de Marlins niet meer in de problemen tegen de World Series van 2016.

San Diego Padres - St. Louis Cardinals
De Cardinals hadden een uitstekend begin tegen de Padres. Direct in de eerste inning wisten de Cardinals vier runs te scoren, mede dankzij een two-run homerun van Paul Goldschmidt. In de derde inning kwamen daar nog twee runs bij voor de Cardinals, waarmee de avond er op zat voor startende werper Chris Paddack, die iets meer dan twee innings gooide.

De Padres wisten in de eerste drie innings weliswaar iedere inning één run te scoren, maar ze kwamen nooit in de wedstrijd en uiteindelijk ging de eerste wedstrijd kansloos verloren met 7-4 tegen de St. Louis Cardinals.

Los Angeles Dodgers - Milwaukee Brewers
De Dodgers hadden zoals verwacht het beste record in de MLB in het regueliere seizoen neergezet en namen het in de National League Wildcard-ronde op tegen de Milwaukee Brewers, die een teleurstellend jaar kennen. In de eerste wedstrijd namen de Dodgers de wedstrijd direct in handen. In de eerste inning kregen de Dodgers maar liefst vier vrije lopen en wisten daaruit twee keer te scoren. In de tweede inning wisten de Dodgers nog eenmaal te scoren en was de avond van de startende werper van de Brewers alweer voorbij.

Na de wissel van de pitcher bij de Brewers hadden ze het beter voor elkaar en in de vierde inning kwamen ze terug in de wedstrijd na een homerun van Orlanda Arcia met Daniel Vogelbach. Verder kwamen de Brewers niet en in de negende inning kwam closer Kenley Jansen op de heuvel die de wedstrijd vakkundig afmaakte voor de Dodgers. Op dat moment stond het al 4-2 voor de Dodgers.