MLB: Yankees, Tampa Bay Rays en Astros naar ALDS; A's dwingen derde duel af

Dag twee van de American League Wildcard-wedstrijden stonden woensdag op het programma waarin in drie wedstrijden de beslissing viel en in één wedstrijd een derde duel nodig is om te bepalen wie naar de American League Division Series gaat.

Oakland Athletics - Chicago White Sox
Waar de A's in de eerste wedstrijd geen schijn van kans had tegen Lucas Giolito, was het in de tweede wedstrijd wel direct raak voor de A's tegen Dallas Keuchel. De ervaren werper kwam direct in de problemen en werd niet geholpen door tweedehonkman Nick Madrigal die een fout maakte, waardoor de A's in de eerste inning een 2-0 voorsprong namen. In de tweede inning kwam de thuisploeg op een 4-0 voorsprong na een homerun van Marcus Semien en in de volgende inning sloeg ook Kris Davis een homerun, waardoor de A's halverwege de wedstrijd op 5-0 stonden.

Op het einde wedstrijd mochten de White Sox eventjes hopen dat ze de wedstrijd konden omdraaien na twee runs in de achtste inning. In de negende inning hadden de A's al snel twee man uit, maar daarna dreigde het mis te gaan voor de thuisploeg. Na honkslagen van Madrigal en Tim Anderson en twee vrije lopen kwamen de White Sox op 5-3 met de gevaarlijke Jose Abreu aan de slag. De eerste honkman raakte de bal, alleen ging die recht op tweede honkman Nate Orf af die met een simpele aangooi op het eerste honk de belangrijke derde out maakte en zo dwingen de Oakland Athletics een derde duel af tegen de Chicago White Sox.

Minnesota Twins - Houston Astros
De Twins hadden voorafgaand aan het tweede duel met de Astros al zeventien wedstrijden op rij verloren in het postseason en ook deze keer konden ze de reeks niet stoppen, al mochten ze lange tijd blijven hopen op een goed resultaat. In de vierde inning kwamen de Astros op een 1-0 voorsprong, maar één inning later was het alweer gelijk

Net zoals als het eerste duel werd het duel beslist in de latere innings van de wedstrijd. De Astros namen in de zevende inning een 2-1 voorsprong, waarna de relievers van de Houston Astros niet meer in de problemen tegen de Minnesota Twins. In de negende inning werd het nog 3-1, waardoor de Astros zich plaatsten voor de American League Division Series

Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays
Waar het eerste duel tussen de nummer één en nummer acht in de American League nog spannend was, was er in het tweede duel totaal geen sprake van spanning. Na twee innings stond het al 7-0 in het voordeel van de Rays, waarna de serie direct gespeelt was, al probeerde Toronto het nog wel. Uiteindelijk wonnen de Rays het tweede duel met 8-2 van de Toronto Blue Jays. In de American League Division Series wacht nu de New York Yankees.

Cleveland Indians - New York Yankees
Waar het eerste duel een slachtveld werd voor de Cleveland Indians hadden ze in het thuisduel goede hoop op een betere afloop. Zeker na de eerste inning werd de hoop alsmaar groter nadat de thuisploeg na één inning al met 4-0 voorstond.

Carlos Carrasco, de startende werper bij de Cleveland Indians, kwam de eerste drie innings goed door met maar één run tegen. Carrasco kwam in de vierde inning in de problemen, na een triple van Aaron Hicks en twee vrije lopen mocht de startende werper inpakken en mocht James Karinchak het oplossen voor de thuisploeg. De topreliever van de Indians kon het niet oplossen en kreeg direct een grand slam homerun om zijn oren, 5-4 Yankees. Na twee vrije lopen werd hij bedankt voor zijn diensten en maakte Phil Maton, een andere reliever van de Indians wel een einde aan de inning.

Na een sac fly van Stanton leken de Yankees de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar zover was het nog lang niet. Jose Ramirez, de beste slagman bij de Indians, sloeg met een twee-run tweehonkslag de stand weer gelijk en daarna gingen de winstkansen over en weer. Na een twee-run homerun van Gary Sanchez kwamen de Yankees in de zesde inning op voorsprong, waarna de thuisploeg weer op gelijk hoogte kwam na tweehonkslag Jordan Luplow. Na een RBI-single van Cesar Hernandez stond Cleveland bij het ingaan van de negende inning met 9-8 voor en leken de Cleveland Indians een derde wedstrijd af te dwingen.

Een sacrifice fly van Sanchez en een RBI-single voor DJ LeMahieu draaide de wedstrijd weer om, ditmaal in het voordeel van de Yankees. In de slotinning hadden de Cleveland Indians geen antwoord op het gooien van Aroldis Chapman, die de wedstrijd besliste met zijn vierde strikeout van de dag in twee innings.