MLB: Astros, White Sox, Rays en Yankees beginnen playoffs met zege

De MLB Playoffs zijn dinsdagavond met de American League Wildcard-ronde van start gegaan. Houston Astros, Chicago White Sox, Tampa Bay Rays en de New York Yankees wisten het eerste duel in hun series te winnen.

Minnesota Twins - Houston Astros
Het eerste duel in de MLB Playoffs was er een tussen de Twins en de Astros. De Twins leken lange tijd op weg naar de zege in de eerste deze serie. Startende werper Kenta Maeda had de slagploeg van de Astros prima onder controle en kreeg in vijf innings maar twee honkslagen tegen en verliet bij 1-0 in het voordeel van de Twins de heuvel, nadat Max Kepler in de derde inning op een tweehonkslag van veteraan Nelson Cruz wist te scoren.

Tot aan de zevende inning wisten de Twins de voorsprong vast te houden, maar daarna kwam de slagploeg van de Astros beter op gang. Josh Reddick wist te scoren op een honkslag van George Springer, waarna het in de negende inning helemaal mis ging voor de Minnesota Twins. De honken raakte vol na honkslagen van Yuli Gurriel en Carlos Correa en een error van kortestop Polanco, waarna Gurriel via een vrije loop van José Altuve wist te scoren. Michael Bradley sloeg nog eens twee runs binnen voor de Astros, waardoor de eerste wedstrijd in de MLB Playoffs naar de Astros gingen.Oakland Athletics - Chicago White Sox
Bij Oakland Athletics - Chicago White Sox was het vooral genieten van Lucas Giolito. De startende werper van de White Sox wist zes perfecte innings te gooien en even was er hoop dat de 26-jarige werper op weg was naar een perfect game. Zover zou het niet komen nadat in de zevende inning Tommy LaStella een perfect game wist te voorkomen via een honkslag, maar Giolito kwam die inning zonder problemen door. In de achtste inning kwam de werper van de White Sox wel in de problemen na een honkslag en een walk. Daarna werd Giolito ook vervanger en wisten de A's één run te scoren, maar op dat moment stonden de Oakland Athletics al met 4-0 achter.

Die 4-0 achterstand was vooral te danken aan Jose Abreu. De eerste honkman van de White Sox zorgde met twee binnengeslagen punten, waaronder één homerun voor een ruime voorsprong. Adam Engel was ook goed voor een homerun.Tampa Bay Rays - Toronto Blue Jays
In het derde duel van de dag hadden de pitchers de boel goed onder controle. In de wedstrijd waren maar negen honkslagen te noteren. Bij de thuisploeg gooide Blake Snell een ijzersterke partij. In 5.2 innings kreeg de CY Young-winnaar van 2018 maar één honkslag tegen en gooide in totaal negen keer drie slag. Op het moment dat Snel werd afgelost stonden de Rays met 1-0 voor, na een triple van Randy Arozarena en een daarop volgende wilde worp van Robbie Ray.

Daarna was het wachten tot aan de zevende inning voordat de Rays naar een 3-0 voorsprong uitliepen via two-run homerun van Manny Margot. In achtste inning kwam de Blue Jays nog terug tot 3-1, maar verder kwam het niet tegen de sterke bullpen van de Tampa Bay Rays.New York Yankees - Cleveland Indians
Na drie mooie wedstrijden op de eerste dag was het wachten op het toetje van de dag. Vooraf werd het eerste duel tussen de Yankees en de Indians aangekondigd als een pitchersduel tussen Gerrit Cole en Shane Bieber. Cole van de Yankees voldeed aan de verwachtingen, maar Bieber kon de verwachtingen niet waar maken. Triple Crown-winner Bieber die het reguliere seizoen had gedomineerd kwam direct in de problemen en moest in de eerste inning direct een two-homerun van Aaron Judge toestaan.

Vier innings later stond het al 7-2 voor de Yankees na RBI's van Luke Voit, Brett Gardner en D.J. LeMahieu en een homerun van Gleyber Torres. Bieber werd uit zijn lijden verlost, maar de slagploeg van Yankees hadden ook grip op de andere werpers van de Cleveland Indians. Torres, Gardner en Giancarlo Stanton wisten hun ploeg naar een 12-3 zege te slaan.