Zwarte BLM-activiste door het stof na ontmaskering wit te zijn

Satchuel Cole, een prominent lid van Black Lives Matter in Indiana, heeft  excuses aangeboden voor het misleiden van mensen nadat was onthuld dat Cole niet van zwarte maar blanke afkomst was. 'Vrienden, ik moet verantwoording afleggen voor mijn daden en de schade die ik heb veroorzaakt. Mijn bedrog en leugens hebben degenen gekwetst waar ik het meest om geef. Ik heb ruimte ingenomen als een zwarte persoon terwijl ik wist dat ik blank ben." Cole heeft op Facebook het volgende gepost. “Ik heb om steun en energie gevraagd als zwarte persoon. Ik heb schade toegebracht aan de stad, aan vrienden en aan het werk dat ik zo dierbaar was. "

De zwarte gemeenschap in Indianapolis heeft geschokt gereageerd op de activiste die als 'blanke' werd ontmaskerd nadat ze zich jaren voordeed als een zwarte vrouw. Satchuel Paigelyn Cole, alias "Jennifer Benton", heeft de afgelopen jaren doorgebracht als een van de meest opvallende zelfbenoemde "Activists of Color" in Indianapolis. 

Als activiste heeft ze gewerkt bij en naast de hoogste leidinggevende posities in organisaties zoals Indy10 Black Lives Matter, Indy SURJ en het inmiddels ter ziele gegane Don't Sleep - waar ze samen met Dominic Dorsey co-president van de organisatie was. 

Daarnaast was ze ook een van de meest zichtbare activisten in de LGBTQIA + -gemeenschap, waar ze naast Black Empowerment regelmatig opkwam voor intersectionele en  queerrechten. 

Satchuell Cole trad ook op als woordvoerdster van de familie van Aaron Bailey, een ongewapende zwarte automobilist die  in juni 2017 werd neergeschoten door twee agenten van de Indianapolis Metropolitan Police Department en daardoor met zijn auto dodelijk tegen een boom crashte na een korte achtervolging in juni 2017.

Door de jaren heen en gedurende Cole's rijzende ster als activiste in Indianapolis, heeft ze volgehouden dat ze een zwarte vrouw was. Nieuwsbron Freedom Indiana publiceerde in 2017 een verhaal over Cole en haar vermeende "Black Father" (Freedom Indiana heeft dit verhaal van de week van hun website verwijderd nadat er meer informatie over Cole was vrijgegeven).

BlackIndyLive heeft haar ontmaskerd en de gegevens die ze hebben verzameld in een dossier op hun website geplaatst onder "Who is Jennifer Benton? (Satchuel Cole) "